Ştiri

O nouă lucrare de artă celebrează moştenirea lăsată de uzina de tractoare şi de forţa de muncă Banner Lane

Massey Ferguson a dezvelit o nouă lucrare publică de artă menită să salute contribuţia fabricii de producţie a tractoarelor şi a forţei de muncă Banner Lane din Coventry la patrimoniul industrial al oraşului şi la dezvoltarea mecanizării agricole în întreaga lume.

Noua lucrare este un dar oferit de Massey Ferguson şi de compania-mamă AGCO. Realizată din bronz şi granit, aceasta celebrează producţia a peste 3,3 milioane de tractoare Ferguson şi Massey Ferguson la unitatea Banner Lane din Tile Hill între 1946 şi 2003.

Richard Markwell, vicepreşedinte şi director executiv al Massey Ferguson pentru Europa, Africa şi Orientul Mijlociu (EAME) i-a prezentat lucrarea de artă d-nei primar Hazel Noonan, the Right Worshipful the Lord Mayor of the City Coventry. La eveniment au fost prezenţi şi Andy Peters, director executiv al Persimmon Homes, South Midlands, firma redezvoltatoare a locaţiei, şi Ted Everett, cel mai longeviv angajat al Massey Ferguson. Acestora li s-au alăturat actuali şi foşti membri ai personalului AGGO şi Massey Ferguson, dar şi reprezentanţi ai Friends of Ferguson Heritage Club.

„Tractoarele realizate de noi reprezintă o parte integrantă a patrimoniului ingineriei auto din Coventry. Suntem extrem de mândri de moştenirea lăsată de uzina Banner Lane şi de munca de pionierat a lui Harry Ferguson care ne-a adus iniţial la această unitate”, a explicat Richard Markwell. „Crearea acestei prestigioase lucrări de artă este un omagiu adus tuturor acelora care au lucrat aici în cei peste 60 de ani de existenţă. Aceştia au contribuit la păstrarea spiritului şi a camaraderiei uneia dintre cele mai faimoase mărci de utilaje agricole din lume şi au aşezat bazele succesului său actual mereu în creştere”.

Mulţumindu-i, d-na primar, ea însăşi dintr-o familie cu rădăcini în agricultură, a declarat: „Fabrica Banner Lane şi forţa sa de muncă şi-au lăsat o amprentă de durată asupra oraşului şi ne bucurăm să acceptăm această nouă şi minunată lucrare de artă. Tractoarele Massey Ferguson au generat exporturi de milioane de lire sterline şi au ajutat la definirea reputaţiei mondiale a oraşului Coventry ca centru de excelenţă industrială. În fapt, chiar şi tatăl meu a avut un tractor „Little Grey Fergie” şi s-a folosit mulţi ani de el ca un utilaj de nădejde. Lucrarea de artă reprezintă o contribuţie importantă la peisajul cultural al oraşului şi o mărturie de durată a realizărilor tuturor acelora care au muncit aici de-a lungul anilor.”

Creată de sculptorul Jemma Pearson, lucrarea de artă constă dintr-o plachetă de bronz fixată pe un soclu de granit. Aceasta este sculptată în basorelief şi înfăţişează primele şi ultimele tractoare construite la fabrica Banner Lane, alături de un portret al lui Harry Ferguson, cofondator al brandului Massey Ferguson şi recunoscut în întreaga lume ca pionier al design-ului tractoarelor moderne.

„Tractoarele realizate de noi reprezintă o parte integrantă a patrimoniului ingineriei auto din Coventry.”