Ştiri

Vestea reușitei ajunge pe tot globul în timp ce echipa Antarctica 2 își recupereză forțele înainte de călătoria de întoarcere

9-10 Decembrie, Antarctica Șoferii și echipa de asistență, care au fost în spatele succesului lui Mannon Ossevoort de a ajunge la Polul Sud la bordul tractorului MF 5610, își recuperează forțele în urma eforturilor depuse, înainte de drumul de întoarcere..

Cum expediția Antarctica 2 a fost urmărită la nivel mondial, vestea că aceasta a ajuns la Polul Sud a făcut înconjurul lumii, iar echipa și-a petrecut o mare parte din timp răspunzând cererilor din întreaga lume pentru interviuri la radio, televiziuni și internet, înainte să își primească binemeritata odihnă și să viziteze împrejurimile.

Mai exact, este vorba de Stația Amundsen - Scott de la Polul Sud, cea originală care a fost construită în 1956 de guvernul Statelor Unite ale Americii. Stația este casa la aproape 100 de oameni de știință și la alți membrii, care se ocupă cu cercetarea în diferite domenii, glaciologie, meteorologie, astronomie sau medicină. Pe lângă laboratoarele științifice, există și următoarele facilități: o seră, o sală de fitness, o cameră de exerciții, cafenea, spălătorie, săli de conferință, ateliere de lucru, o sală pentru ascultat muzică și două săli pentru vizionare de filme.

Pe lângă ședințele foto de la Polul Sud și interviuri, echipa expediției a avut ocazia unică de a vizita această stație, cea mai sudică locuința din lume.
Acum, toate direcțiile de la Polul Sud sunt orientate spre Nord, iar pe membrii Antarctica 2 îi așteaptă un drum lung spre casă. Ei planuiesc să meargă pe aceeși rută pe care au ajuns la Polul Sud și speră ca drumul de întoarcere să fie mai ușor datorită zăpezii care a fost deja bătătorită de roțile tractorului.