Ştiri

Antarctica 2 –călătoria continuă

12 – 14 decembrie 2014, Antarctica Echipa expediției Antarctica 2 face deja progrese importante în lunga și obositoare călătorie de întoarcere de 2500 de km, de la Polul Sud la tabăra de la NovoRunway. Însă, cea mai recentă provocare este ceața densă și rece care a redus semnificativ vizibilitatea.

Cu 840 de km parcurși, echipa și tractorul MF 5610 au finalizat acum 7 din 20 de grade latitudine pe care ar trebui să îi acopere înainte de ajunge la NovoRunway, pe coasta Antarcticii. Cu o mare determinare, au ajuns la Fuel Depot 83 unde, ca și la dus, echipa a decis să redistribuie greutăţile între tractor şi remorca cu combustibil.

Până acum, expediția a avut parte de cer senin în cea mai mare parte a călătoriei, dar o ceață rece a coborât ca o pătură groasă și a schimbat complet peisajul. În transmisia sa zilnică din ținutul de gheață, MattyMcNair, ghidul expediției a raportat “Vremea a fost însorită și ceața a coborât peste noi. Este greu să vezi urmele și dâmburile. E ca și cum ai fi într-o cameră fără lumină și nu poți să vezi nimic. Este exact la fel, doar că totul este alb!” Pentru a face față acestui fenomen, au trebuit să urmeze punctele de tranzit de pe GPS, ceea ce a făcut ca această situație să fie una extrem de provocantă.

În continuare se călătorește de-a lungul platoului polar la o altitudine de 2603 metri. Vânturile sunt puternice și este frig – în jur de minus 25 de grade până la 30 de grade Celsius. Cu cât urcă mai mult pe munte, unde temperaturile scad la nivelul de minus 56 de grade Celsius, cu atât membrii echipei trebuie să fie foarte atenți. După această parte a drumului, urmează zona periculoasă a crevaselor.

Călătoria echipei, a tractorului și a mașinilor de asistență, prin unul dintre cele mai dure climate din lume, este un test continuu de perseverență și rezistență. Tractorul MF 5610 și-a demonstrat deja capacitățile sale remarcabile în drumul către Polul Sud și acum va trebui să o facă din nou. Cu un mare interes asupra călătoriei venit din întreaga lume, echipa și-a petrecut o mare parte din timp acordând interviuri la radio, televiziuni și internet, dar acum trebuie să se concentreze pe drumul de întoarcere, să ajungă în siguranță acasă.

Campbell Scott, Director Tehnologie de Vânzari şi Dezvoltarea Brandului, a transmis duminică un mesaj întregii echipe: Noi și mulți alții, din întreaga lume, vă urmărim progresul cu ochii pe ceas și de fiecare dată suntem uimiți de munca voastră în echipă și de curajul vostru. Drumul de întoarcere este greu, dar sperăm că veți găsi o cale să vă bucurați de ultima parte a expediției în ciuda condițiilor dificile. Chiar și de la distanță, fiecare capitol al acestei povești remarcabilă ne face să vă admirăm. Vă urăm să aveți parte de o călătorie sigură în ultime etape ale acestei expediții istorice. Aveți grijă de voi și drum bun!”

www.AntarcticaTwo.com

#BELIEVEINIT