Ştiri

Progresul remarcabil al tractorului care rezistă condiţiilor dure din Antarctica

(Antarctica 2 – joi, 25 noiembrie 2014): Tractorul MF 5610, condus de Manon Ossevoort şi echipa sa spre Polul Sud, a făcut faţă cu succes provocărilor generate până acum de climatul şi terenul Antarcticii, oferind încrederea necesară înainte de începerea unei etape cruciale a expediţiei.

MF 5610 a rezistat într-un mod impresionant condiţiilor dificile, uneori atingând viteze de aproape 22 km/oră. Investiţia suplimentară în sistemul de încălzire s-a dovedit a fi una de mare folos, tractorul îşi continuă călătoria fără nici o problemă, iar şoferii sunt feriţi de frigul sever. Deşi este primăvară în Antarctica, temperaturile au scăzut până la nivelul de minus 20 de grade Celsius la apusul soarelui, în timpul nopţii ajungând la asprul nivel de minus 38 de grade. În ciuda acestui lucru, nu au fost raportate probleme cu combustibilul, uleiul sau cu sistemul de răcire al motorului, acestea fiind supuse unor mici modificări, fapt ce demonstrează capacităţile tractorului standard în condiţii de frig.

În plus, geamurile din policarbonat, ce au înlocuit sticla cabinei cu scopul de a rezista temperaturilor extreme, şi-au îndeplinit misiunea cu succes, oferind şoferilor o imagine clară a peisajului spectaculos. Zilele următoare sunt deosebit de importante, deoarece numărul crevaselor din gheaţă începe să crească o dată cu altitudinea.