Ştiri

La jumătatea drumului spre casă! Distanță record parcusă chiar dacă s-a rupt cureaua ventilatorului!

Antarctica2 Lead Mechanic, Nicolas Bachelet had the task of changing the tractor’s broken fan belt.

16 decembrie 2014, Antarctica: tractorul MF 5610, condus de Manon Ossevoort și echipa expediției Antarctica 2, este  pe drumul de întoarcere de la Polul Sud spre Novo Runway, după ce cureaua ventilatorului a fost înlocuită.

În ciuda condițiilor dificile, membrii echipei se bucură de cea mai bună zi de călătorie de până acum, au parcurs 308.9 km în 28 de ore pentru că au mers pe urmele create în drumul spre Polul Sud. În poziția de 80 grade Sud, expediția este acum la jumătatea drumului spre coasta Antarcticii.

În timp ce la o fermă înlocuirea curelei ventilatorului este o sarcină simplă de jumătate de oră, în ținutul dur al Antarcticii această înlocuire este mult mai dificilă din cauza temperaturilor scăzute de minus 20 de grade Celsius sau chiar mai jos, accentuate și de vântul rece. De obicei, montarea unei astfel de curele se face foarte repede, dar principala dificultate cu care se confruntă mecanicul principal, Nicolas Bachelet, a fost să mențină motorul cald atunci când acesta a fost oprit pentru a se putea face înlocuirea.

Echipa a ridicat deasupra tractorului un cort special conceput în acest scop, pentru a crea un mediu cald și pentru a fi ferit de vântul rece. În acest cort încape și una dintre mașinile de asistență care furnizează căldură în interior și care alimentează cu energie un sistem de încălzire special și o pătură izolatoare, cu scopul de a menține cald blocul motor. Fără aceste măsuri, motorul ar fi prea rece pentru a se putea lucra la el și mecanicul ar putea suferi de degerături grave la mâini.

Pentru că a fost izolat de frig, Nicolas a reușit să monteze noua curea, să verifice din nou tractorul, iar echipa a pornit la drum. Având verificate toate componentele motorului și negăsind nici o altă problemă, cureaua s-a rupt din cauza uzurii obișnuite, de la atâtea ore de funcționare. Motorul a fost oprit foarte rar în timpul expediției. Ca orice element folosit în tractorul MF 5610 în drumul spre Polul Sud, cureaua este un element standard, dar a funcționat pentru mai multe ore, în condiții mult mai dificile, față de ce ar fi întâmpinat un tractor într-o astfel de perioadă într-o fermă.

www.AntarcticaTwo.com

#BELIEVEINIT