Ştiri

Acasă de Crăciun! O întoarcere triumfătoare la tabăra principală pentru tractorul expediției Antarctica 2

15:20, Ora Europei Centrale, 20 decembrie 2014, Novo Runway, Antarctica: expediția Antarctica 2, care și-a propus să conducă un tractor MF 5610 într-o călătorie dus-întors de 5000 de km spre Polul Sud, a ajuns astăzi cu bine la Novo Runway, pe coasta Antarcticii.

Odată cu îndeplinirea misiunii, tractorul MF 5610 a devenit primul tractor agricol standard, echipat cu anvelope, care a ajuns la Polul Sud pe uscat.

Pentru șoferul principal, Manon Ossevoort, în vârsta de 38 de ani, această călătorie i-a dovedit că visele chiar se împlinesc, dacă îți păstrezi credința și determinarea. Bazându-se pe forța sigură a tractorului Massey Ferguson și pe experiența echipei sale polare, visul lui Manon de 12 ani, de a conduce un tractor până la capătul lumii este acum realizat.

“Nu găsesc cuvinte pentru a descrie emoțiile pe care le simt acum”, a spus ea. “O mare bucurie după o expediție incredibilă, o ușurare pentru că am ajuns cu succes la Novo Runway. Abia aștept să povestesc despre această călătorie și, să sperăm că aceasta îi va incuraja și pe alți oameni să iși urmeze visurile.”

Aventura în mediul ostil al Antarcticii a fost o mare provocare pentru echipă și pentru mașini. Încrederea în fiabilitatea tractorului și în membrii echipei de a-și face bine treaba, a fost factorul important al expediției și a fost consacrat în mesajul expediției #BelieveInIt. Condițiile dificile - frigul amorțitor, altitudinile mari, gheața solidă, nămeții, ceață densă și rece și terenul extem de dur - au pus o mare presiune asupra expediției. Cu toate acestea, atât membrii echipei, cât și mașinile au demonstrat o rezistență remarcabilă în fața dificultăților și s-au ridicat la înălțimea acestei provocări unice în viață.

Cu presiunile sale fizice și psihice, călătoria polară a adus fiecărui membru al echipei experiență, voință și rezistență de a duce la bun sfârșit expediția. Într-un timp foarte scurt, emoțiile au fost contradictorii, de la bucurie și entuziasm, la frustrare și dezamăgire.

Pentru tractorul Massey Ferguson, expediția a fost testul suprem de forță și durabilitate, punând o mare presiune pe componentele acestuia și fiind o adevărată provocare pentru integritatea designului. Unui astfel de mediu, unde cea mai simplă reparație devine dificilă din cauza temperaturilor scăzute, i-a făcut față un tractor sigur, care se conduce foarte ușor. În timpul călătoriei de 28 de zile, de 5000 de km, s-au făcut doar câteva reparații la tractorul MF 5610, iar motorul a înregistrat un număr impresionant de 760 de ore de funcționare, care depășește kilometrii pe care i-ar face fermele în doi ani normali de muncă.

Cambbell Scott, Director Tehnologie de Vânzari şi Dezvoltarea Brandului, a spus “Transmitem cele mai calde urări lui Manon Ossevoort și întregii echipe Antarctica 2 pentru magnifica lor realizare. Ei au demonstrat o muncă de echipă extraordinară și o tărie în acestă călătorie epică.”

“În unul dintre cele mai pustii locuri de pe Pământ, sperăm că expediția Antarctica 2 a arătat și audienței non-agricole modul în care fermierii se ridică în fața provocării de a hrăni întreaga lume. Utilajele agricole moderne și tehnologia potrivită pot ajuta la creșterea productivității terenurilor și la crearea afacerilor agricole într-un mod sustenabil care să facă față creșterii din ce în ce mai mare pentru alimente.”

Tractorul expediției Antarctica 2, MF 5610, va fi vedeta standului Massey Ferguson la evenimentul SIMA din Paris, 22-26 februarie.