Ştiri

Expediţia Antarctica 2 a ajuns la jumătatea drumului către Polul Sud

The Antarctica2 team arrived at the halfway point to the South Pole on 2 December 2014

Ziua a 11-a, 2 decembrie 2014, Antarctica, 80 de grade latitudine sudică: expediţia Antarctica 2, care şi-a propus parcurgerea a 5000 de km cu tractorul MF 5610, de pe coasta Antarcticii spre Polul Sud şi înapoi, a atins un punct important al călătorie, a ajuns la jumătatea drumului către Polul Sud.

A fost o călătorie extrem de grea. În cele 11 zile în care s-au parcurs 1250 de km, tractorul Massey Ferguson şi echipa au avut de înfruntat terenurile periculoase ale crevaselor, prăpăstii adânci, sastrugi (valuri de zăpadă îngheţate de un metru), zăpadă moale şi temperaturi de minus 56 de grade Celsius cu vânt rece. Tractorul şi echipajul au avut o luptă dură cu condiţiile ostile. Cu toate acestea, ambele s-au dovedit a fi extrem de rezistente şi fac faţă cu succes provocărilor vieţii pe gheaţă.

După ce s-a ajuns la kilometrul 1250, Manon Ossevoort a spus: Călătoria pâna la jumătatea drumului către Polul Sud a fost grea, mult mai grea decât mă aşteptam şi, de aceea, sunt foarte mulţumită pentru că am ajuns în acest punct. Condiţiile de condus au fost foarte dificile, dar tractorul MF 5610 şi întreaga echipă s-au descurcat excelent. Tractorul a fost puternic, consecvent şi sigur, şi este incredibil să ştim că în fiecare oră în care conducem, suntem mai aproape de Polul Sud.

Pentru a marca acest moment important, membrii echipei s-au răsplătit cu o cină în care au servit pui cu curry şi o băutură festivă. Ei se îndreaptă acum spre Polul Sud la viteză maximă.

Antarctica 2 încearcă să depăşească realizarea lui Sir Edmund Hillary, care a condus prima expediţie mecanizată la Polul Sud în anul 1958, cu ajutorul tractoarelor Ferguson TE20.

Campbell Scott, Director Tehnologie de Vânzari şi Dezvoltarea Brandului, a spus: În calitate de furnizori ai tractorului pentru expediţie, am fost entuziasmaţi de rapoartele zilnice venite din ţinutul de gheaţă. De la început am ştiut că va fi o mare provocare, atât pentru tractor, cât şi pentru echipă. După ce am aflat mai multe informaţii, acum înţelegem pe deplin de ce aceasta este ‘cea mai dură călătorie de pe Pământ’. Aplaudăm puterea şi încăpăţânarea lor. În acelaşi timp, apreciem sufletele curajoase ale lui Sir Edmund Hillary şi a echipei lui, care au avut încredere în tractoarele Ferguson TE20 cu mulţi ani în urmă. Inimile întregii echipe Massey Ferguson de la bază sunt alături de curajoşii călători ai expediţiei Antarctica 2, în timp ce se îndreaptă fără oprire spre scopul lor.

www.AntarcticaTwo.com

#BELIEVEINIT