Ştiri

Caravana Antarctica 2 se luptă cu duritatea sastrugilor

Machines take a Battering

Ziua a 6-a: Atât tractorul, cât şi maşinile de asistenţă, au fost afectate de lungile ore de condus prin ţinutul de gheaţă neiertător, în expediţia Antarctica 2 spre Polul Sud.

Raportul de ieri al echipei a menţionat că muchiile sastrugilor sunt foarte dure şi că tractorul MF 5610, o remorcă şi una dintre maşinile de asistenţă, au avut nevoie de reparaţii. De asemenea, terenul necruţător necesită abilităţi de conducere a tractorului la cel mai înalt nivel. În acelaşi timp, echipa este extenuată la sfârşitul zilei din cauza marelui efort fizic de muncă depus într-un frig constant şi vânturi reci.

Dacă ai nevoie de un mecanic care să îţi repare tractorul în mijlocul unei întinderi de gheaţă la minus 40 de grade Celsius, atunci Nicolas Bachelet este omul tău! Ca şi mecanic principal al expediţiei Antarctica 2, Nicolas a fixat cabina tractorului printr-o reconsolidare a şuruburilor, aceasta fiind zdruncinată fără întrerupere din cauza sastrugilor care au fost mult mai dure decât se anticipase. Francezul încăpăţânat nu a ezitat, a spus “nici o problemă” şi a reparat totul în jumătate de oră. Alte reparaţii au fost făcute la axa unei remorce şi la una dintre maşinile de asistenţă. Sudarea la minus 40 de grade Celsius poate să fie distractivă!

Nesurprinzător, sastrugile – unele de peste un metru înălţime – continuă să împiedice avansarea călatoriei şi să îngreuneze munca şoferilor şi a tractorului. Ajungând la înălţimea de 3276 de metri, ziua a 6-a de expediţie a adunat puţin peste 100 de km, la viteze de 8-15 km/oră. Manon Ossevoort, şoferul principal, a pornit dimineaţa la drum, concentrându-se foarte mult să se strecoare printre crestele de gheaţă. “Trebuie să virezi atât la dreapta, cât şi la stânga, iar asta face condusul destul de aventuros”, a spus în raportul ei. „Sastrugile sunt foarte dificile, dar am fost foarte bucuroasă atunci când soarele a ieşit şi am fost din ce în ce mai încântată pentru că fac parte din această expediţie. Sunt extrem de impresionată şi foarte recunoscătoare pentru echipa de profesionişti cu care călatoresc!”

Condiţiile extreme ale Antarcticii se dovedesc a fi un test imens de forţă a tractorului şi a echipei. De la început misiunea a fost o provocare uriaşă, dar oamenii şi maşinile sunt bine şi în siguranţă, arătându-şi rezistenţa în faţa condiţiilor dure ale gheţii.

www.AntarcticaTwo.com

#BELIEVEINIT