Ştiri

Visurile pot deveni realitate! Polul Sud este foarte aproape!

Manon Ossevoort is collecting people’s dreams to take to the South Pole with her MF 5610 tractor.

Ziua a 14-a , 5 decembrie, Antarctica. Manon Ossevoort, şoferul principal al expediţiei Antarctica 2, mai are puţin şi îşi împlineşte visul de a ajunge la Polul Sud şi face apel la toată lumea să îşi împărtăşescă visul cu ea.

 

După ce a condus un tractor din ţara natală, Olanda, către Africa de Sud, iar acum după parcurgerea a sute de kilometri prin Antarctica la bordul tractorului MF 5610, Manon Ossevoort mai are puţin şi ajunge la Polul Sud. Ea plănuieşte să îmbrăţişeze tractorul şi să facă un om de zăpadă când va ajunge.

“Va fi un om de zăpadă foarte special, nu numai pentru că este făcut la Polul Sud, dar şi pentru că voi pune în burtica lui toate visurile pe care le-am strâns de la toţi oamenii din toată lumea pe care i-am întâlnit pe drum”, spune Manon Ossevoort.

"Încă mai este timp să vă împărtăşiți visul la Polul Sud! Care este visul tău? În ce crezi? Trimite-mi un mesaj şi adaugă hashtagul #BELIEVEINIT sau intră pe www.tractortractor.org şi putem face ca visul tău să fie vazut de toată lumea. Îl voi purta pe spatele tractorului şi va deveni o parte din această frumoasă călătorie către Polul Sud” a adăugat aceasta.

Totuşi, există încă foarte multă gheaţă de traversat cu tractorul MF 5610 înainte de a construi acel om de zăpadă. Deşi echipa a înfruntat cele mai dure condiţii, până acum au scăpat de cea mai rea vreme din Antractica. Echipa a fost uşurată când a aflat că a ratat o furtună puternică atunci când au plecat de la Novo Runway, care a împiedicat toate aeronavele să aterizeze sau să plece de pe continent. De asemenea, membrii echipei au fost surprinşi să afle că o furtună similară a durat 4 zile înainte ca ei să ajunga la baza unde au făcut realimentarea.

Dar o veste bună este că soarele nu apune pe durata verii în Antarctica, iar echipa poate să facă mari progrese conducând în ture şi călătorind în timpul zilei, dar şi în timpul nopţii. Manon face schimbul de ture cu Nicholas Bachelet, mecanicul principal din Franţa.

"Nicolas are 24 de ani, aceeaşi vârstă pe care o aveam şi eu când am început prima mea călătorie către Africa de Sud. Nicolas a lucrat cu tractorul Massey Ferguson încă de la început, pe toată durata pregătirilor și l-a învățat la perfecțiune. El se urcă în tractor, îşi scutură zăpada de pe haină şi verifică dacă totul este în regulă. Întotdeauna verifică lucrurile şi le repară înainte să se transforme într-o problemă. Este extraordinar că îl avem în preajma noastră”, spune Manon.

www.AntarcticaTwo.com

#BELIEVEINIT