Ştiri

Echipa se luptă cu condiții dificile în apropiere de Polul Sud

Ziua a 16-a, 7 decembrie 2014, Antarctica: terenul dificil a continuat să fie prezent în expediția Antarctica 2 și-a făcut ca ultima parte a misiunii,  aceea de a ajunge la Polul Sud cu tractorul MF 5610, să fie cea mai provocantă de până acum.

Având 300 de km până vor ajunge la Polul Sud, membrii experimentați ai echipei de asistență spun că nu s-au confruntat cu astfel de condiții dure de călătorie. Deși vremea a fost bună, cu un cer albastru senin și putin înnorat, s-a mers cu viteze mici de 4 km/oră din cauza zăpezii care a fost extrem de moale.

În ultimul schimb de opt ore de condus, tractorul s-a scufundat în zăpada moale la fiecare 100 de metri, însă cu ajutorul șoferilor, acesta areușit cu succes să facă față condițiiilor dure.

“Stabilirea vitezei la cel mai mic nivel, A1, și blocarea diferențialului, au făcut ca tractorul să urce ușor și am putut să facem din nou progrese”, explică ghidul expediției, Matty McNair.

“Faptul că transmisia tractorului MF 5610 poate rezista la astfel de utilizări extreme, demonstrează calitatea designului și a construcției. Este puțin probabil ca unii dintre fermieri să se înfrunte cu astfel de condiții, dar rezistența transmisiei tractorului arată cât de bine este construită, la fel cum rezistența echipei Antarctica 2 arată cât este de puternică”, crede Campbell Scott, Director Tehnologie de Vânzari şi Dezvoltarea Brandului.

www.AntarcticaTwo.com

#BELIEVEINIT