Ştiri

Cum a reușit echipa Antarctica 2 să se descurce în ținutul de gheață?

În expediția Antarctica 2 către Polul Sud, nu doar tractorul a trebuit să reziste în fața celor mai dure condiții de pe Pământ

Și membrii expediției au trebuit, de asemenea, să facă față condițiilor extreme care au făcut ca până și cea mai banală sarcină să fie dificilă.

 

Pentru a rezista vieții pe gheață, unde orice lucru este mult mai greu de făcut decât dacă l-ai face la temperaturi normale, echipa a stabilit o rutină pentru a-și  îndeplini sarcinile obișnuite.

Pentru că viteza tractorului a fost mai mică față de cea a mașinilor de asistență, cei din față aveau timp să facă tabăra, să instaleze corturile de dormit și cortul în care se gătea și să încălzească apa. Bineînțeles, nu există apă curentă în Antarctica - ea pur și simplu îngheață. Așa că, pentru ca să aibă apă de băut, apă pentru gatit sau pentru spălat, mai întâi ei trebuiau să topească vase pline cu zăpadă.

În funcție de condițiile fiecărei zi și de câți km parcurg, de obicei, echipa tractorului ajunge două sau patru ore mai târziu. În tot acest timp, tabăra și cina sunt pregătite.

Din cauza frigului extrem, echipa are nevoie de o dietă bogată în carbohidrați, care să furnizeze energie, și proteine, care să mențină masa musculară. În principal, meniul este compus din orez, paste, brânză, suplimente cu nuci, fructe uscate și batoane de cereale. La micul dejun servesc terci făcut din granola, lapte praf și apă caldă.

Toți membrii echipei dorm într-un cort special conceput pentru a rezista vânturilor puternice din Antarctica. Cu toate că acestea oferă protecție împotriva vântului, materialul subțire al cortului nu oferă o izolație și împotriva temperaturilor scăzute. De aceea, se doarme în saci de dormit foarte groși, care sunt puși pe saltele gonflabile pentru a-i proteja de zăpadă.

În ciuda obositoarele ore de muncă și de concentrare, frigul, combinat cu lumina soarelui constantă, poate să îngreuneze somnul.

Și, în ultimul rând, ca și răspuns la întrebarea unui tânăr cititor - da, a merge la toaletă la temperaturi de sub zero grade Celsius poate fi, de asemenea, o adevărată provocare. Acesta este un subiect despre care Simon Foster, Directorul de Creație, spune ca încearcă să nu se gândească la el și să nu mai vorbească despre el!

www.AntarcticaTwo.com

#BELIEVEINIT