Ştiri

Călătoria este dură, dar scopul este mult mai puternic

Ziua a 12-a, 3 decembrie 2014, Antarctica: Cu cât echipa se apropie de Polul Sud, cu atât aceasta se confruntă cu condiţii mai dificile.

Terenul dur este o adevărată provocare pentru tractorul MF 5610 şi pentru şoferi, dar cum s-a trecut de jumătatea drumului către Polul Sud, putem spune că au rezistat foarte bine.

În timp ce vremea a continuat să fie favorabilă (nivelul temperaturii a ajuns acum la minus 24 de grade Celsius), traversarea terenului acoperit de gheaţa ascunsă sub zăpadă poate să fie foarte obositoare pentru şoferi. Au fost semnalate anumite probleme cu combustibilul maşinilor de asistenţă, cauzate de frigul amorţitor, dar până acum tractorul MF 5610 nu s-a confruntat cu această problemă.

Echipa a ajuns la tabăra de alimentare rusească 83, unde gazdele şi-au primit oaspeţii cu supe calde şi shot-uri de vodcă. Cu această ocazie, s-a facut o realimentare de combustibil şi s-a reparat pompa de combustibil a uneia dintre maşinile de asistenţă, înainte de a porni la drum către Polul Sud.

Ca şi şofer principal, Manon Ossevoort, poartă cu ea spre Polul Sud visurile tuturor oamenilor pe care i-a întâlnit în călătoria sa, visurile celor care înregistrează progresul echipei şi care sunt ocupaţi să capteze fiecare moment cheie al expediţiei, de la cele bune în care lucrurile merg şnur, până la momentele în care echipa forţează tehnologia la maxim pentru a trece peste condiţiile dificile ale Antarcticii. Înainte de a fi editate şi puse pe siteurile expediţiei, înregistrările video şi fofografiile sunt realizate pe parcursul fiecărei zi. Cum nu există Wifi de mare viteză în Antarctica, materiale trebuie să fie transferate cu ajutorul sistemului de comunicaţii al satelitului Iridium, şi un videoclip de scurtă durată, de exemplu, poate fi încărcat uneori şi într-o jumătate de zi.

www.AntarcticaTwo.com

#BELIEVEINIT