Ştiri

Certificare a industriei agricole pentru consola MF Datatronic 4 CCD

Ca parte a demersurilor sale constante pentru o conectivitate totală a tuturor operaţiunilor agricole, Massey Ferguson a anunţat un upgrade de software care va face ca funcţionalităţile consolei sale Datatronic 4 Control Centre Display (CCD) pentru tractoare să fie pe deplin conforme cu cele mai recente standarde ale industriei agricole.

Consola de cabină CCD a fost certificată ca fiind conformă cu funcţionalităţile TC-SC şi TC-Bas ale Agricultural Industry Electronics Foundation (Fundaţia pentru Echipamente Electronice ale Industriei Agricole - AEF). Aceasta înseamnă că atunci când se conectează tractorul la un echipament de lucru ISOBUS cu aceleaşi certificări AEF, respectivele funcţionalităţi vor putea fi activate de la terminalul tractorului pentru a controla echipamentul.

Certificarea se va aplica tractoarelor MF noi echipate cu Datatronic 4 începând din mai 2015. Tractoarele deja existente echipate cu Datatronic 4 vor putea fi upgradate la standardul AEF prin reţeaua dealerilor MF.

Consola CCD de ultimă generaţie de la Massey Ferguson CCD îi conferă operatorului un control total asupra tractorului, permiţând monitorizarea, înregistrarea, programarea, memorarea şi redarea unei serii întregi de operaţiuni. Funcţia Task Controller (controlul lucrărilor) a consolei CCD îi permite operatorului să seteze „lucrări” specifice în cadrul exploataţiei, iar apoi să înregistreze datele aferente fiecărei lucrări. Prin exportarea datelor, se poate realiza o analiză completă la biroul exploataţiei sau, alternativ, se pot seta lucrări la birou care pot fi apoi importate în consola tractorului. Funcţia Section Control (controlul secţiunilor) a consolei CCD este interfaţată cu echipamentele de lucru agricole. Aceasta permite activarea sau dezactivarea secţiunilor unui echipament de lucru, cum ar fi un utilaj de împrăştiat sau de stropit, pentru ca input-urile să fie aplicate doar în zonele dorite şi nu în zone care au fost deja acoperite.

Campbell Scott, director de Sales Engineering şi Brand Development al Massey Ferguson a declarat: „Ceea ce ne dorim este să ne asigurăm că tractoarele MF se potrivesc perfect într-un sistem de mecanizare a întregii exploataţii - de pe câmp la biroul exploataţiei şi până la atelierul dealerilor. În acelaşi timp, vrem ca clienţii noştri să profite pe deplin de capacităţile oferite de utilajele noastre extrem de eficiente. Fermierii viitorului vor adopta tot mai mult instrumente de gestionare a exploataţiilor menite să le facă operaţiunile mai simple şi trebuie să ne asigurăm că utilajele agricole sunt parte a acestei ecuaţii.”

„Ceea ce ne dorim este să ne asigurăm că tractoarele MF se potrivesc perfect într-un sistem de mecanizare a întregii exploataţii - de pe câmp la biroul exploataţiei şi până la atelierul dealerilor.”