Ştiri

Expediția Antarctica 2 se apropie de Novo Runway, dar oare ce îi va mai ieși în cale?

17 decembrie 2014, Antarctica: tractorul expediției Antarctica 2, care se întoarce de la Polul Sud, este acum în linie dreaptă spre casă, iar relativul confortul de la Novo Runway îi ademenește pe membrii echipei.

Dar pentru că expediția este în Antarctica, orice se poate întampla. În câteva minute orice se poate schimba într-un mod dramatic. Dintr-un cer albastru senin, vremea se poate schimba foarte usor în rău și condițiile terenului pot deveni periculoase.

În ultimul mesaj venit din ținutul de gheață, echipa a raportat că erau la tabăra cu numărul 24 (77 de grade Sud) și că au călătorit prin câmpurile nesfârșite ale valurilor de gheață. Tractorul MF 5610 a avut un alt maraton de 24 de ore de condus, înregistrând 311 km, iar membrii echipei au avut impresia că drumul nu se mai termină.

Astfel, au mai rămas 850 de km de mers. Fiind la o înălțime de 3134 de metri, echipa va urca și la înălțimi mult mai înalte, iar apoi va traversa zonele dificile ale crevaselor. Condițiile meteorologice impredictibile pot să împiedice comunicațiile cu baza.

Expediția înfruntă ținutul de gheață de 25 de zile și condițiile extreme și-au pus amprenta asupra echipei și a mașinilor. Cum ultima parte a aventurii Antarctica 2 este în desfășurare, toți cei care au urmărit călătoria epică a echipei îsi doresc ca aceștia să ajungă acasă cu bine.

www.AntarcticaTwo.com

#BELIEVEINIT