Ştiri

General Leasing - Investiție de 750.000 EUR pentru noul centru regional din județul Iași

General Leasing S.A., importatorul unic autorizat în România al branduluir Massey Ferguson, a inaugurat pe data de 12 iunie 2015 un nou centru regional în localitatea Podu Iloaiei din județul Iași.

Făcând parte dintr-un amplu plan de dezvoltare ce are ca scop final atingerea unui nivel optim în ceea ce privește capacitatea de a deservi fermierii din întreaga țara prin consultanță pentru achiziția de utilaje agricole, service și piese de schimb, centrul regional din Podu Iloaiei va răspunde de județele Suceava, Botoșani, Iași, Neamț, Vaslui și Bacău. Pentru realizarea acestei investiții, punând la socoteală și achiziția terenului, General Leasing a alocat peste 750 000 EUR.

Din suprafață totală a terenului de 10000 mp, 3000 mp au fost rezervați pentru prezentarea de utilaje agricole din portofoliul General Leasing și pentru parcare. Clădirea are o suprafață totală construită de 535mp fiind împărțită în 4 zone principale:

  • Atelier reparații pe o suprafață de 155 mp în care pot intra în același timp și cea mai mare combină, și cel mai mare tractor Massey Ferguson
  • Magazia de piese de schimb pe două etaje cu o suprafață totală de 160 mp are o acoperire de câteva mii de repere dintre cele mai solicitate, dar și câteva sute dintre cele mai rar solicitate. În cazul în care o anumită piesă nu se regăsește pe stoc, aceasta este solicitată mai departe la magazia centrală de piese de schimb General Leasing de la Slobozia
  • Spațiul de la parter, ce a fost alocat pentru un birourile pentru relații cu clienții, include și un magazin de piese de schimb și materiale promoționale
  • Spațiul de la etaj a fost alocat pentru spațiile de birouri, sala de conferințe etc.

Planul clădirii a fost ana¬lizat și realizat de arhitect împreună cu directorii General Leasing, cu scopul de a obține o circulație fluentă între atelierul de service, magazia de piese de schimb, birourile vânzătorilor, cele ale contabili¬tății și showroom. Rezultatul final, ce respectă și standardele AGCO privind punctele de lucru, va reprezenta modelul pentru toate celelalte noi puncte de lucru pe care General Leasing le va ridica în țară.

Investițiile în astfel de sedii ce îndeplinesc anumite standarde sunt ceru¬te de Massey Ferguson, pe care General Leasing îi reprezintă. Acestea reprezintă garanția că utilajele agricole comercializate sunt sprijinite de service profesional și de rapiditate în furnizarea de piese de schimb și nu în ultimul rând, aceste investiții întăresc imaginea General Leasing și a mărcilor de talie mondiale reprezentate în România. În plus, un sediu nou, arată unui cumpărător mai sceptic că are de-a face cu o firmă serioasă, care este dispusă să facă investițiile necesare pentru a putea fi mai aproape de fermieri și a răspunde mai rapid solicitărilor acestora.

La inaugurarea de la Podu Iloaiei au participat 200 de invitați, majoritatea fiind fermieri din cele 6 județe de care noul centru răspunde. Între invitați a fost prezent și Business managerul Massey Ferguson pe Europa Centrală, Frederic Moreau, cel care a lucrat îndeaproape cu General Leasing în primii 2 ani după semnarea parteneriatului de distribuție în România.

La noul punct de lucru de la Podu Iloaiei lucrează în acest moment 11 oameni, aflați sub conducerea lui Cristian Pantea. Dar, odată cu creșterea vânzărilor, el intenționează să mărească echipa. Își face calculele că anul viitor ar putea fi 16 oameni, în ciuda secetei care arde Moldova.

La ora actuală, în compania General Leasing lucrează 120 de persoane, majoritatea cu o stabilitate îndelungată în firmă. “Sunt oameni care au lucrat în agricultură și pot să dea oricând fermierilor sfaturi competente. Dacă însumăm anii de agricultură ai tuturor angajaților din General Leasing, depășim ușor 1.000 de ani. Am avut un mentor foarte bun, timp de 22 de ani, pe Marin Capizisu. El a fost unul dintre inițiatorii agriculturii moderne românești”, spune Remus Răduleț, directorul general.

General Leasing este o companie cu capital integral românesc, lucru cu care Remus Răduleț se mândrește. “În cei 25 de ani de când existăm pe piață, am investit foarte mult în personal, dar așa am și câștigat încrederea cumpărătorilor.”