Ştiri

Massey Ferguson a desemnat câștigătorul concursului pentru expediția de la Polul Sud

Massey Ferguson a anunțat că Nancie Clanachan de la Ferma Maryholm, din apropierea localității Dumfries, Scoția, a câștigat premiul competiției Antarctica 2, utilizarea unui tractor MF 5610 pe durata unui sezon agricol.

Competiția a atras participanți din 33 de țări și s-a desfașurat pe site-ul expediției Antarctica 2 care a consemnat aventura palpitantă de a conduce un tractor MF 5610 la Polul Sud și înapoi, în decembrie 2014. În îndeplinirea misiunii, MF 5610 și-a câștigat un loc în istorie și a devenit primul tractor standard de fermă echipat cu anvelope care a ajuns la Polul Sud pe uscat.

”A fost o performanță extraordinară pentru tractorul Massey Ferguson să ajungă la Polul Sud”, spune Nancie Clanachan a cărei familii administrează o fermă de 340 de acri pentru creșterea vacilor și a oilor. ”Suntem foarte bucuroși pentru că am câștigat premiul – a fost o surpriză placută. Fiul meu, care conduce acum ferma, și nepotul meu sunt foarte incăntați de sosirea noului tractor!”

Familia Clanachans va primi tractorul MF 5610 Antarctica 2 Ediție Specială, pe care Massey Ferguson l-a lansat de curând pentru a sărbatori îndeplinirea expediției de la Polul Sud, pentru a-l folosi timp de un sezon agricol. Punând accentul pe performanța înaltă, confort, siguranță și control, Ediția Specială a tractorului este echipată cu un pachet unic de caracteristici și cu un design exclusiv, care se reflectă în numeroasele provocări din călătoria de 5000 de km din ținutul de gheață. Pachetul include un scaun super modern cu suspensie pneumatică, suspensie mecanică a cabinei, șase lumini cu LED, PTO cu 540/540E/1000 rpm și un sistem audio off-road Massey Ferguson cu înalte specificații.

Expediția Antarctica 2 a fost o mare provocare de forță și rezistență pentru oameni și pentru tractor, și a aprins imaginația publicului la nivel mondial. Călătoria de 28 de zile pe gheață cu echipa Antarctica 2 condusă de Manon Ossevoort, a fost urmărită online de peste 27 de milioane de oameni.

Campbell Scott, Director Servicii Marketing Massey Ferguson, s-a prezentat în fața familiei Clanachan cu cheile tractorului MF 5610 la Salonul Royal Highland pe 19 iunie. ”Felicitări familiei Clanachan, sperăm că ei se vor bucura atunci când vor folosi tractorul MF 5610 ”, a spus el. ”Chiar și în timpul celei mai aprigi ierni scoțiene, știm că tractorul se va ridica la înălțimea provocărilor de la ferma lor, așa cum a făcut și în cele mai extreme și ostile condiții ale Antarcticii.