Ştiri

MF 7700 - Un tractor de referință în agricultură

Pentru familia Ullyott din East Yorkshire, unul dintre cele mai importante evenimente ale anului a fost livrarea noului tractor MF 7718.

Acesta a înlocuit un tractor de o altă marcă, vechi de 10 ani, moment ce a marcat revenirea la marca Massey Ferguson pentru familia Ullyott, la care renunțase pe la mijlocul anilor 1990.

Mark Ullyott descrie afacerea agricolă în care cea mai nouă achiziție mecanică a fost bine binevenită: ”J W & E S Ullyott este o afacere de familie cu trei acționari, localizată în Middleton-on-the-Wolds, cu un parteneriat lung de utilizare a mașinilor agricole și un aranjament de comercializare a culturilor la comun, cu PR Walker & Son, din satul învecinat Lund. ”Zona agricolă din Middleton este, în principal, o zonă de dealuri joase formate din calcar, cu un pământ ce conține și cremene”, adaugă acesta. ”Terenul din Lund este unul bine structurat, cu un sol greu argilos. Cele două ferme lucrează 265 de hectare.”

Explicând planul culturilor, el spune: ”Este bazat pe o rotație a culturilor la șase ani pentru a acomoda mazărea afilă pentru Birds Eye (marcă internaționalpă americană de produse alimentare congelate), în timp ce rapița de iarnă pentru ulei oferă în prezent o a doua pauză. Grâul de toamnă este cultivat pentru semințe pentru contractul cu Woodheads (companie englezească celebra din industria cărnii) și pentru biscuiți pentru moara de făină Bradshaws, în apropiere de Driffield.

Culturile de ovăz furajer de pe restul terenurilor arabile, împreună cu culturile permanente de iarbă sunt destinate păscutului pentru vitele din jurul fermei familiei Walker.”

Toată producția este uscată și depozitată la Middleton pe o podea de uscare pentru comercializarea pe parcursul sezonului, cu o turbină de 50 kw recent instalată, ce oferă o putere mai mare ventilatoarelor electrice. Furnizată de Earthmill, turbina permite ca obiectivele de producție să fie atinse, spune Mark.

Revenind la latura mașinilor agricole ale afacerii, Mark își amintește că la mijlocul anilor 1990 s-a decis să aleagă un brand diferit pentru a înlocui parcul de mașini agricole Massey Ferguson, ce a servit familia pentru mulți ani. ”Începând de atunci și până acum a fost prezent un alt brand – dar în vara anului 2015, am decis să investim într-un tractor MF 7718. Calul de povară existent a fost mutat la munca de foraj și stropire cu o mașină tractată Farmgem de 24 de m.”

„Tractorul MF 7718 a preluat, în principal, activitățile de cultivare, ce includ tractarea unui cultivator Simba Unipress de 4.6 m pe solurile grele în timp ce pe solurile ușoare acesta lucrează cu tăvălugi Dalbo de 8 m cu organe de nivelare. Printre alte sarcini îndeplinite de noul tractor a fost și cultivarea minimă cu un Sumo Trio de 2.5m, precum și la descărcarea din mers la recoltare.

Mark este încântat de decizia de a dota noul tractor cu opțiunea Auto-Guide: ”A fost simplu de configurat și de operat, și a oferit mai multe informații precise despre lucrul cu cultivatorul la un nivel care este mai mult decât potrivit pentru munca depusă”, spune acesta. De acum încolo, MF 7718 va trece la aratul în timpul iernii folosing un plug Lemken cu șase brazde cu cormane cu fâșii împreună cu un tăvălug tip packer.

”De data această, decizia noastră de a reveni la tractoarele rosii a fost facută în mare parte în urma recomandărilor de la alți deținători”, adaugă aceasta. ”MF 7718 a demonstrat o operare ușoară atât în transport, cât și în câmp, unde există, de asemenea, un echilibru bun al puterii la cerințele de greutate.”
Un alt factor care a influențat decizia, făcând-o mai ușoară, a fost comunicarea excelentă cu David Franks de la dealerul nostru local MF, Frank Curtis. Aceștia au organizat demonstrații în lunile premergătoare plasării comenzii, în timp ce suportul pe care l-am primit de la ei este un lucru la care, în momentul de față, am ajuns să ne așteptăm!”

De asemenea, achiziția a fost apreciată la dealer: ”Suntem foarte încântați pentru că am vândut un tractor MF 7718 familiei Ullyott”, spune David Franks. ”Decizia lor a avut un impact major pentru Franks Curtis în zona Driffield, unde și alte tractoare MF au fost vândute, iar cererile pentru demonstrații au crescut.”