Ştiri

MF 9305 Xtra extinde gama de încărcătoare telescopice

Massey Ferguson îşi va extinde gama de încărcătoare telescopice din seria MF 9000 prin introducerea noului MF 9305 Xtra.

MF 9305 Xtra utilizează o tehnologie demonstrată pentru a oferi agricultorilor utilajul de mărime medie ideal cu o opţiune mai compactă pentru clădirile cu acces restrâns.

Cu o capacitate de ridicare de 3 000 kg şi o înălţime maximă de ridicare de până la 5,8 m, este un utilaj ce poate fi folosit pentru o gamă largă de operaţiuni de încărcare. Şasiul său compact, cu o lăţime de doar 2,1 m şi o înălţime de 2,1 m pe roţi de 20 inchi, alături de formatul scund al cabinei, înseamnă că poate pătrunde cu uşurinţă în clădirile de construcţie tradiţională pentru operaţiuni de distribuire a hranei sau de scoatere a gunoiului de grajd.

Atunci când înălţimea nu reprezintă o problemă, cabina mai înaltă şi roţile de 24 inchi asigură o gardă la sol maximă şi o vizibilitate excelentă.

Propulsat de un motor Deutz 3,6 l Tier 4i de 100 CP, MF 9305 are îndeajuns de multă forţă pentru operaţiunile solicitante cum ar fi încărcarea gunoiului de grajd, dispunând de o transmisie hidrostatică în două game ce îi asigură o viteză de până la 40 km/oră pentru un transport eficient.

Sistemul hidraulic auxiliar cu centru deschis oferă un debit impresionant de 100 l/min, iar cele patru valve distribuitoare electro-hidraulice cu detecţie a sarcinii îi permit operatorului să folosească simultan trei funcţii cu o înaltă precizie. Suspensia braţului, disponibilă ca opţiune, oferă un confort remarcabil pentru toate operaţiunile de transport.

Cele trei moduri de direcţie semi-automate care pot fi selectate asigură o manevrabilitate optimă, iar dimensiunile compacte ale MF 9305 sporesc productivitatea atunci când sunt spaţiile mai restrânse.

Noua cabină îi conferă un aspect modern, în concordanţă cu stilul familiar Massey Ferguson: un design deloc complicat axat întotdeauna pe confortul operatorului. Cabina a fost astfel gândită încât să aibă o ergonomie remarcabilă: comenzile şi instrumentele sunt simplu de folosit.

Un nou joystick multifuncţional este situat la îndemână şi include toate comenzile principale necesare pentru operarea braţului şi a uneltelor-accesorii. Un ecran de afişare digital amplasat pe tabloul de bord indică informaţii esenţiale despre vehicul şi operaţiunile de încărcare.

Sistemul de manipulare inteligentă (Smart Handling System - SHS) este o funcţionalitate nouă care foloseşte meniul de pe monitor pentru a-i permite operatorului să seteze fluxul hidraulic maxim disponibil pentru o încărcare mai lină şi mai precisă.

O altă inovaţie este noul mod ECO, ce poate fi operat de la un comutator din cabină şi menit să gestioneze fluxul de ulei şi turaţia motorului pentru a reduce consumul de carburant.

Ca opţiune, pot fi montate comenzi pentru deplasare înainte/punctul neutru/înapoi pe stânga volanului, precum şi în dreapta pe joystick-ul multifuncţional.

Cu costuri de operare reduse, o economie excelentă de carburant şi o întreţinere cât se poate de simplă, MF 9305 Xtra reprezintă o investiţie solidă pentru exploataţiile medii progresive, ajutând la uşurarea volumului de lucru şi la creşterea productivităţii.

Campbell Scott, director de Sales Engineering şi Brand Development al Massey Ferguson a declarat: „Acest nou model se potriveşte perfect în gama de succes MF 9000 între MF 9205 şi MF 9306 Xtra, oferind agricultorilor o soluţie extrem de versatilă pentru manipularea materialelor în gama sub-6 m, alături de nivelurile înalte de specificaţii, echipamente şi opţiuni regăsite, de obicei, la utilajele mai mari. Ne aşteptăm să fie extrem de popular pe pieţele tradiţionale de încărcătoare telescopice din Europa, însă credem că va fi de interes şi pe pieţele noastre globale mai ample.”

„Acest nou model se potriveşte perfect în gama de succes MF 9005 între MF 9205 şi MF 9306 Xtra, oferind agricultorilor o soluţie extrem de versatilă pentru manipularea materialelor în gama sub-6 m”