Ştiri

Antarctica2 – Misiune îndeplinită, vis împlinit!

(9 decembrie 2014, ora 4:30, Ora Europei Centrale, Antarctica, Polul Sud): După o extenuantă calătorie de 2500 de km pe gheață, echipa expediției Antarctica 2 a ajuns azi cu tractorul MF 5610 la Polul Sud. Toată lumea este bine, în siguranță și într-o stare de spirit excelentă.

Imediat cum a început transmiterea știrilor emoționante din ținutul de gheață, echipa a spus: “04:30 - Ora Europei Centrale. Acum este 9 decembrie, tabăra cu numărul 17. După  17 zile și 2500 de km, am ajuns la un stâlp cu dungi roșii și albe și cu o bilă luminoasă, înconjurat de steaguri. Locația noastră este 90 Sud, cel mai sudic punct unde cineva ar putea ajunge. Este incredibil, la Polul Sud este prezent un tractor roșu Massey Ferguson! Suntem cu toții extrem de bucuroși să fim aici și foarte mândri să pozăm ca niște eroi cu tractorul care nu ne-a dat nici un motiv de îndoială că nu ar face față acestei provocări. Vă mulțumim pentru ajutor!”

Scopul aventuroasei misiuni Antarctica 2 este acela de a conduce un tractor agricol Massey Ferguson MF 5610  într-o călătorie de 5000 de km dus și întors, de pe coasta Antarcticii către Polul Sud. Expediția merge pe urmele realizării lui Sir Edmund Hillary care a condus prima expediție mecanizată către Polul Sud cu ajutorul tractoarelor Ferguson TE20.

 

Ducând-o pe Manon Ossevoort, șoferul principal al expediției Antarctica 2, în siguranță la destinație, tractorul MF 5610 i-a îndeplinit acesteia visul vieții de a conduce un tractor până la capătul lumii. Sârbătorind această realizare cu membrii echipei atunci când a ajuns la Polul Sud, Manon a îmbrățișat tractorul și a spus “Wow! Am reușit! E un sentiment frumos și sunt recunoscătoare celor de la Massey Ferguson care au făcut posibilă această călătorie. E un vis imens care s-a împlinit. Este frumos să ai vise, dar e și mai extraordinar să vezi când acestea se împlinesc. Mă simt inspirată.”

 

Primul lucru pe care a trebuit să îl facă Manon, supranumită și Tractor Girl, a fost să construiască un om de zăpadă și simbolic să încredințeze visurile tuturor oamenilor care au fost alături de ea. “Imi doresc ca oamenii să creadă în puterea visurilor lor, să știe că dacă sunt  curajoși și încăpâțânați, pot să își îndeplinească dorințele. Am avut un vis care părea imposibil, să conduc un tractor la Polul Sud. Trebuie doar să credem în ele și acestea se vor îndeplini.”

A fost o călătorie incredibil de provocantă prin ținutul de gheață, ce a durat 17 zile de condus în condiții dificile. În Antarctica ziua este mai lungă în această perioadă a anului, iar echipa și-a creat propria zi de 30 de ore, conducând cu fermitate tractorul MF 5610, timp de 23 de ore sau mai mult, oprindu-se doar pentru scurt timp, pentru o întreținere de rutină și pentru a se face schimbul șoferilor. Motorul tractorului a funcționat aproape fără oprire de la începutul expediției, din data de 22 noiembrie.

Richard Markwell, Vicepreședinte și Director General Massey Ferguson pentru Europa, Africa, Orientul Mijlociu, a spus “Am fost cuprinși de aventura Antarctica 2 care s-a desfășurat prin ținutul de gheață și pe unul dintre cele mai dure terenuri de pe planetă. Felicitări întregii echipe! Este un moment deosebit de important pentru Massey Ferguson și pentru partenerii noștri.”

După o zi de odihnă la Polul Sud, echipa Antarctica 2 va împacheta și va porni pe același traseu către Novo Runway, coasta Antarcticii. Va merge pe aceleași urme pe care le-a făcut la venire și ar trebui ca întoarcerea să dureze mai puțin din moment ce zăpada a fost bătătorită. Cu puțin noroc, membrii expediției ar putea să se întoarcă  înainte de Crăciun.

www.AntarcticaTwo.com

#BELIEVEINIT