Ştiri

Opțiunea ParaLevel disponibilă acum pe combinele MF Activa S

Massey Ferguson introduce sistemul său unic de orizontalizare ParaLevel la gama sa de combine de vârf MF Activa S.

Cu o capacitate de orizontalizare de până la 20%, această carcteristică diversifică opțiunile disponibile pentru fermierii cu teren înclinat.

Introdus pentru prima dată la gama MF Beta, acest sistem robust și simplu este disponibil pe modelele MF Activa S cu 5 și 6 scuturători cu MCS (Multi Crop Separator). Pentru orizontalizarea mașinii se utilizează mecanisme de tip paralelogram, care permit în același timp dotarea cu anvelope mai late, respectând lățimea maximă de 3,5m admisă pentru transportul pe drum.

"Este surprinzător cât de mult din terenurile noastre cultivate necesită un sistem de orizontalizare pentru a obține maximum de la o combină de recoltat", spune Adam Sherriff, Director de Dezvoltare Piață, la Massey Ferguson Harvesting. "Sistemul ParaLevel nu numai că îmbunătățește siguranța, ci permite operatorului să sporească cu adevărat performanțele prin reducerea pierderilor și îmbunătățirea calității boabelor recoltate în aceste zone colinare, în loc să facă compromisuri atunci când lucrează pe teren înclinat."

Sistemul inovator Massey Ferguson ParaLevel asigură orizontalizarea automată pe pante de până la 20% la combinele standard cu 4 roți motrice și de până la 15% la cele opționale cu 2WD, ambele utilizând același mecanism inteligent. Legături compacte conectează butucii roților din față la șasiu, compuse fiecare din câte un braț inferior în formă de triunghi, care articulate fiecare împreună cu câte un braț de legătură paralel superior - formează mecanisme în formă de paralelogram.

Design-ul elegant demonstrează că nu mai este nevoie de ansambluri greoaie care să implice rotirea reductoarelor finale ale transmisiei - se deplasează doar butucii roților. Aceasta oferă în plus avantajul deosebit care permite combinelor să fie echipate cu anvelope mai late și să rămână în limita permisă a lățimii de transport de 3,5 m - ca de exemplu, anvelopele 800/65 R32 pe MF 7345 MCS ParaLevel. De asemenea, pe măsură ce combina se ridică de la sol, stabilitatea acesteia crește deoarece mecanismele paralelogram au capacitatea de a mări ușor ecartamentul.

Un pendul electronic, solid, asigură o reacție rapidă, lină și precisă de orizontalizare ca răspuns la schimbările terenului. Sistemul are două moduri de funcționare: în "Transport", combina este coborâtă, pentru a îngusta ecartamentul și este capabilă să atingă o viteză maximă de 25 km / oră. În modul "Lucru", sistemul ridică și coboară automat combina - pentru a rezulta un ecartament mai lat și pentru deplasarea cu o viteză maximă limitată la 18 km / h.