Ştiri

Stelele polare atrag lumina reflectoarelor la SIMA

Tractorul MF 5610 care a captivat imaginaţia a milioane de oameni din întreaga lume în călătoria sa epopeică la Polul Sud este una dintre principalele atracţii ale standului Massey Ferguson de la salonul agricol SIMA care are loc în această săptămână la Paris.

În prima zi a salonului, alături de faimosul tractor s-a aflat şi conducătorul-şef al expediţiei Antarctica2, d-na Manon Ossevoort, care a condus călătoria dus-întors de 5 000 km la Polul Sud în decembrie 2014.

Misiunea a fost încununată de succes, astfel că MF 5610 a căpătat un loc în istorie, devenind primul tractor agricol standard echipat cu pneuri care ajunge la polul sud geografic urmând un traseu pe uscat. Pentru Manon, în vârstă de 38 de ani, provocarea gheţii a însemnat dovada că, cu încredere şi hotărâre, visurile pot deveni într-adevăr realitate.

„Am fost impresionată de performanţele tractorului MF”, a declarat aceasta. „A mers şi a continuat să meargă - ca un mic animal tenace croindu-şi drum prin tărâmurile îngheţate. Şi s-a dovedit a fi cel mai bun loc în care te puteai afla în cadrul expediţiei - spaţios, cald şi confortabil. Un refugiu sigur. Era lumină întreaga zi, însă îmi plăcea să fac ceea ce numeam traseul „de noapte”, şi anume să conduc când restul echipei dormea în tabără. Eram doar eu şi tractorul, lăsând o urmă în acest peisaj minunat. Să conduci peste crestele de gheaţă „sastrugi” era ca şi cum ai încerca să urci pe stânci. A devenit un sport extrem pentru noi, trebuind să „navigăm” peste ele rapid şi în siguranţă! Sunt extrem de mândră de tractor. Mi-a devenit cel mai solid şi de încredere prieten.”

Vizitatorii vor putea admira tractorul MF 5610 exact aşa cum s-a întors, purtând urmele întâlnirii cu gheţurile, cu pneurile sale special concepute Trelleborg, bara de crevase, vinciul electric, parbrizul din policarbonat, generatorul montat în spate şi rezervorul suplimentar de carburant de 410 litri.

Campbell Scott, director de Sales Engineering şi Brand Development al Massey Ferguson a declarat: „Suntem încântaţi să prezentăm tractorul în cadrul standului nostru de la SIMA şi ne face o deosebită plăcere să o avem alături pe Manon. Experienţa sa şi a echipei sale în lumea gheţurilor ne-a umplut de admiraţie. Am fost copleşiţi de interesul publicului din întreaga lume care a urmărit aventurile expediţiei Antarctica2. A fost un triumf impresionant, iar mulţi oameni s-au ataşat efectiv de tractor. MF 5610 a fost întâmpinat ca un erou la întoarcerea sa acasă, la fabrica noastră de producţie din Beauvais, Franţa. Suntem cu toţii extrem de mândri de realizările sale.”

La standul MF de la salonul SIMA va fi prezent şi mecanicul-şef, Nicolas Bachelet, alături de cameramanul expediţiei, Simon Foster.

„Suntem încântaţi să prezentăm tractorul în cadrul standului nostru de la SIMA şi ne face o deosebită plăcere să o avem alături pe Manon.”